Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Το αμαξοστάσιο του Δήμου και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ


Το αμαξοστάσιο του Δήμου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Διονύση Κλάδη και υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
 Κατά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους διαπιστώθηκε πως η κατάσταση στο αμαξοστάσιο (υποδομές, μέσα, έλλειψη προσωπικού κλπ) ελάχιστα έχει αλλάξει μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων και τις ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης  προς το Δημ. Συμβούλιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο αίτημα  να κατασκευαστούν τουαλέτες και ντουζιέρες η υπηρεσία πρόκειται να κατασκευάσει (με διαχωριστικά ) νέα γραφεία - που κι αυτά χρειάζονται - όμως δεν απαντούν στο βασικό αίτημα για τους όρους υγιεινής των εργαζόμενων της καθαριότητας.

Ο Δ. Κλάδης αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που έχει περάσει και στο ελληνικό δίκαιο και απαγορεύει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με αποτέλεσμα τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Το ίδιο ισχύει και για τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) που με βάση την ίδια νομοθεσία επρόκειτο να κοπούν αλλά λόγω προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση έδωσε παράταση εξαμήνου.
Στην συνέχεια η αντιπροσωπία περιόδευσε στο κεντρικό κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Στη διάρκεια της περιοδείας συζήτησαν με τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Αναδείχτηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τη ζωή τους  και να μη δώσουν «συγχωροχάρτι» στα κόμματα του κεφαλαίου που από κοινού ψηφίζουν και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. 
Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ψήφο τους ώστε την επόμενη μέρα να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση βάζοντας φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές που απορρέουν από την ΕΕ, υλοποιούν οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου