Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Για τη «Συνεδρίαση» (χωρίς εισήγηση) της Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αλεξανδρούπολης

Αντικείμενο της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης για τις 18 Μαΐου 2020 είναι η συζήτηση κανονιστικής πράξης για την καθιέρωση ενός πλαισίου γενικών προδιαγραφών και κανόνων που θα διέπει την παραχώρηση ή μη της χρήσης τμημάτων των πάσης φύσεως κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι θα δεσμεύουν τη διοίκηση του Δήμου, τις δημοτικές υπηρεσίες καθώς και τους χρήστες και εκμεταλλευτές (!) αυτών. 

Η εισήγηση με την πρόταση μας έγινε γνωστή μερικές ώρες πριν από τη συνεδρίαση με e-mail (χωρίς επιπλέον να γνωρίζουμε τι ισχύει σήμερα). 
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση, και γνώμη έχουμε και προτάσεις για τη χρήση και την ελεύθερη πρόσβαση καθώς και τους κανόνες παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας. Επιπλέον, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει δώσει μάχες για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών με ή χωρίς ειδικές ανάγκες στους κοινόχρηστους χώρους. 
Θεωρούμε όμως αδιανόητο να συζητηθεί ένα τόσο σημαντικό θέμα στη δημοτική κοινότητα και η εισήγηση για το θέμα να μας αποστέλλεται μια μέρα πριν από τη «δια περιφοράς» (!!!) συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας. 
Προτείνουμε αναβολή της συζήτησης του θέματος. 
Σε διαφορετική περίπτωση απέχουμε από την ψηφοφορία. 
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διαδικασία.
Απαιτούμε δια ζώσης (τηρώντας τους κανόνες υγιεινής) συζήτηση του θέματος.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου