Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης -2- 2021

 

 


Για την μεταφορά του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης στην Καβάλα.

Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση , όπως αυτή εκφράστηκε πρόσφατα δια στόματος του Υπουργού κ. Μηταράκη, για μεταφορά του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα.

Λόγω των αντιδράσεων για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου η κυβέρνηση επιλέγει μια κίνηση προχειρότητας και αντιπερισπασμού αποσκοπώντας στη δημιουργία εντυπώσεων με τις τοποθετήσεις της ότι δήθεν συμμερίζεται  τις αντιδράσεις των πολιτών και  ως «αντάλλαγμα για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου θυσιάζει αυτή την Υπηρεσία».

Το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θράκης δεν σχετίζεται άμεσα με το ΚΥΤ Φυλακίου καθώς οι διαδικασίες τους δεν ταυτίζονται, αλλά έχουν αυτοτελή δραστηριότητα και αρμοδιότητες. Η μεταφορά του δε από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση των προσφύγων και μεταναστών, που εισέρχονται από τον Έβρο, οι οποίοι υποχρεώνονται με αυτόν τον τρόπο να διανύσουν 3 επιπλέον νομούς για να ασκήσουν το δικαίωμά τους, να αιτηθούν δηλαδή διεθνή προστασία. Αυτό σημαίνει ότι παρατείνεται ακόμη περισσότερο η παράνομη είσοδός τους στη χώρα με όλες τις συνέπειες που αυτή συνεπάγεται. 

Επιπλέον, η απόφαση αυτή δυσχεραίνει τη θέση 25 εργαζομένων οι οποίοι θα χάσουν ουσιαστικά τη δουλειά τους διότι δεν εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τους. Σημειώνουμε επίσης ότι το γραφείο αυτό λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη ήδη από το 2013 εξυπηρετώντας χιλιάδες αιτούντες άσυλο το χρόνο κάποιοι από τους οποίους έρχονται και από άλλες περιοχές της χώρας ώστε να αιτηθούν άσυλο, γεγονός που αναιρεί τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το συγκεκριμένο Περιφερειακό Γραφείο είναι «άνευ αντικειμένου», πόσο μάλλον σήμερα που οι ροές των προσφύγων συνεχώς αυξάνονται!

Η μεταφορά του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα σημαίνει ότι είτε θα ξεσπιτωθούν οικογένειες είτε οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν σε παραίτηση σε περίοδο πανδημίας και οικονομικής κρίσης. Ως Λαϊκή Συσπείρωση  ζητούμε να εισακουστούν τα αιτήματα των εργαζομένων και να παραμείνει η συγκεκριμένη Υπηρεσία στην Αλεξανδρούπολη. Γι’ αυτό ζητάμε να  πάρει θέση και το ΔΣ.

 

Αλεξανδρούπολη 15-2-21

 

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα την Τετάρτη 17-2-21 συνεδριάζει το ΔΣ, γι’ αυτό και ζητούμε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο  για τις καταστροφικές πλημμύρες στο Δήμο μας, για την διαδικασία καταγραφής, το σχεδιασμό αποκατάστασης των ζημιών καθώς και για τα αποτελέσματα των επισκέψεων των κυβερνητικών κλιμακίων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 15-2-21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου