Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης

 

Τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα και ταλανίζουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς απασχόλησαν τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης, με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, υποψήφιο δήμαρχο, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16/9, στα γραφεία της Ένωσης.



Εκ μέρους της Ένωσης παρουσιάστηκε υπόμνημα με μια αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν προβλήματα που αφορούν στη στέγαση των νηπιαγωγείων, τα οποία μισθώνουν καταστήματα/πιλοτές, η καταλληλότητα κτηρίων, όπως του μουσικού γυμνασίου-λυκείου, η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών (Ακαδημία, 3ο ΔΣ  1ο ΕΠΑΛ), η διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, φυλάκων κλπ, η αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών. Η Ένωση ξεχώρισε την ανάγκη αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παρμενίων, ώστε να χτιστούν, όπως προβλεπόταν, νέα σχολικά κτίρια και την άμεση επίσημη παράδοση-παραλαβή των δύο νέων σχολείων στα ΚΕΓΕ και του Λυκείου Φερών.

Ο Σάββας Δευτεραίος τόνισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται διαρκώς στο πλάι των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ότι δίνει και θα δίνει με μεγαλύτερη ένταση τη μάχη μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την ανάδειξη των προβλημάτων και την αντιμετώπισή τους.

Τόνισε πως η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο προκρίνουν «λύσεις» με κριτήριο την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, τη λογική κόστους οφέλους. Στην αντίπερα όχθη στέκεται η Λαϊκή Συσπείρωση που με κριτήριο τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους δείχνει το δρόμο της κοινής αγωνιστικής δράσης για τη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων.

 

 

 

Αλεξανδρούπολη, 17/09/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου