Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (30/09/2019) παρεμβαίνει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, αφού καθορίζει  ότι ο Υπουργός  Υγείας θα διορίζει το ΔΣ του και θα καθορίζει τις λειτουργίες του.
Με αυτή την προκλητική ενέργεια γίνεται προσπάθεια  να αλλάξει ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ που για 40 χρόνια με τα προγράμματά του αποτελεί το φωτεινό μονοπάτι για χιλιάδες εξαρτημένους και τις οικογένειές τους ώστε με τον αγώνα τους να ενταχτούν στην ζωή και δράση και να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρεμβαίνει μ’ αυτό τον τρόπο για να «καθαρίσει» μια παλιά επιδίωξη του συστήματος για τις εξαρτήσεις : να εφαρμόσει  την πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα στρώνοντας το δρόμο στον καθολικό συμβιβασμό με την εξάρτηση. Πολιτική που προωθεί τη νομιμοποίηση της πώλησης, της χρήσης και της καλλιέργειας της κάνναβης.
Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η δραστική συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων –και του ΣΥΡΙΖΑ- που διαρκώς υποβάθμιζαν τα στεγνά προγράμματα με μειωμένα κονδύλια, τραγικές ελλείψεις προσωπικού και μέσων. Ήδη αυτές οι πολιτικές άνοιξαν το δρόμο της απεξάρτησης στους ιδιώτες και τις ΜΚΟ, δρομολόγησαν τη μετατροπή του ΚΕΘΕΑ σε δομή συμπληρωματική των προγραμμάτων υποκατάστασης. Είναι πολιτικές που απενοχοποίησαν τα ναρκωτικά,  προπαγάνδιζαν τη ναρκωκουλτούρα με το διαχωρισμό «μαλακών» -«σκληρών» και τη νομιμοποίηση της "ιατρικής" κάνναβης  και παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας «χώρων ελεγχόμενης χρήσης». Όλα αυτά είναι κοινή  θέση της ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ
Δηλώνουμε ολόπλευρα τη συμπαράστασή μας σε όλη την κοινότητα του ΚΕΘΕΑ. Ο Συμβουλευτικός σταθμός ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ της Αλεξανδρούπολης 17 ΧΡΌΝΙΑ τώρα στήριξε εξαρτημένους, οικογένειες, έκανε πλήθος παρεμβάσεων και δράσεων με κοινωνικούς φορείς σε όλο το νομό Έβρου ανταποκρινόμενος σε διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα. Είναι πολύτιμη η ύπαρξή του σε ένα νομό με χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες.  Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-          Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ.
-          Να παραμείνει το αυτοδιοίκητο  και να ενισχυθεί η δράση του με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με νέες μονάδες, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
-          Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης να στηρίξει με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ το ΚΕΘΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου