Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ούτε ένα μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό δεν περιλαμβάνει η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν συμμετέχουμε.




Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το πρόβλημα με την πανδημία ενημερωνόμαστε ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου από τα τοπικά ΜΜΕ για τις αποφάσεις και της δράσεις της δημοτικής αρχής. Περιμέναμε ότι μια συνεδρίαση του ΔΣ θα είχε ζητήματα άμεσης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και στο πως θα συμβάλει ο Δήμος. Αντί γι αυτό η αρχική πρόσκληση σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών περιλάμβανε 20 θέματα χωρίς κατά την άποψή μας να επείγει κανένα. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από δημοτικούς συμβούλους για την επικίνδυνη-από άποψη υγείας-συνεδρίαση ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ καλούν σε συνεδρίαση δια περιφοράς με την ίδια θεματολογία.


Σας ενημερώνουμε ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συμμετέχουμε στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με καταληκτική ημερομηνία 19/3/2020. Κι αυτό γιατί η ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνει ζητήματα που αντιμετωπίζουν  επείγουσες  ανάγκες για τη λειτουργία του δήμου, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό. Δεν περιλαμβάνει κάποιο θέμα σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει ο Δήμος την προστασία της υγείας των εργαζομένων του και των κατοίκων του.

Αντίθετα υπάρχει θέμα αναμόρφωσης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού που δεν επείγουν. Και το χειρότερο: υπάρχει θέμα για  ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης , δηλ. πρόταση για δημιουργία μιας νέας ΑΝΕΤΑ που μαζί με τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις έκλεισαν εδώ και χρόνια χρεώνοντας τους δημότες πολλά εκατομμύρια, χωρίς ακόμη να έχει τελειώσει η εκκαθάρισή τους. Ποιος ο λόγος τέτοιας βιασύνης; Μήπως είναι ευκαιρία τώρα χωρίς συζήτηση και έλεγχο να περάσει η δημοτική αρχή ό,τι θέλει; Το ίδιο άλλωστε κάνει και η κυβέρνηση με τις συνεδριάσεις της Βουλής αποδεικνύοντας ότι στην αναμπουμπούλα του κορονοϊού κεντρική και τοπική διοίκηση βρίσκουν την ευκαιρία να προωθήσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Απ’ ότι φαίνεται η δημοτική αρχή παίρνει αποφάσεις μόνη της, θεωρώντας ότι αρκεί η εφαρμογή των νόμων πέρα από τις ανάγκες και τη διασφάλιση της υγείας των δημοτικών υπαλλήλων και του λαού.

Δεν συμμετέχουμε στη διά περιφοράς συνεδρίαση, δεν τη νομιμοποιούμε και παρακαλούμε 
μη μας υπολογίσετε παρόντες στη διαδικασία της απαρτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου