Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ερώτηση για την επικίνδυνη ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe 21» στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ

Την «πρόβα πολέμου» που στήνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και τις ευθύνες της ΕΕ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης.



Οπως σημειώνεται, «από τις 24 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι αφίξεις Αμερικανικών και ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που θα συμμετάσχουν για έξι μήνες στην άσκηση “Defender Europe 21”. Πρόκειται για μια γιγαντιαία “πρόβα πολέμου” σε ευρωπαϊκό έδαφος, για την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τα δίκτυα του Εβρου, οδικό και σιδηροδρομικό, ως βασικό σημείο διεκπεραίωσης των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τους επόμενους 6 μήνες. Ηδη, δυνάμεις που φτάνουν στην Ελλάδα προωθούνται περιμετρικά στα σύνορα της Ρωσίας, στη Βαλτική και στη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτή η τεραστίων διαστάσεων στρατιωτική άσκηση “πατάει” πάνω στην υποδομή με στρατιωτικές βάσεις και δυνάμεις που εγκαθίστανται στην Ελλάδα και καλύπτει όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Μετατρέπεται έτσι η χώρα σε ορμητήριο υλοποίησης ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στη βάση της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κύρωσε η κυβέρνηση ΝΔ και τώρα βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και επέκτασης σε μια ευρύτερη περιοχή όπου οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου