Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ

 


Η καταστροφική πυρκαγιά εξαφάνισε το δάσος του Δήμου Αλεξανδρούπολης και επανάφερε το αίτημα για τη σωτηρία του άλσους φυτωρίου όπου θα κατασκευαστεί το κλειστό γυμναστήριο.

Η εγκατάσταση του εργολάβου που ξεκίνησε την κοπή των δέντρων προκάλεσε αντιδράσεις, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και 14 συλλήψεις δημοτών που το υπερασπίζονταν.

Στο αίτημα 19 συμβούλων για σύγκλιση έκτακτου ΔΣ η δημοτική αρχή αντί να το συγκαλέσει άμεσα το όρισε σχεδόν μια βδομάδα μετά ( Δευτέρα 11/9), μεθοδεύοντας έτσι την ολοκλήρωση της κοπής των δέντρων.

Στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ούτε η δημοτική αρχή με τους συμβούλους της αλλά ούτε και το προεδρείο παραβρέθηκαν υποτιμώντας τους δημότες, τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτό ήταν και το αποκορύφωμα των προσπαθειών της δημοτικής αρχής που περιλάμβανε έως και κοινωνικό αυτοματισμό. Δηλαδή, προσπάθεια δημιουργίας αντιπαλότητας μεταξύ δημοτών χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος αφού όλοι μας θέλουμε και το γυμναστήριο και το άλσος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  βρίσκεται μακριά από κάθε προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος. Δηλώνουμε πως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού σε ανθρώπινο αστικό, περιαστικό και δασικό περιβάλλον ιδιαίτερα στις νέες συνθήκες καταστροφής. 

Υπερασπιζόμαστε στο δικαίωμα της νεολαίας και όλου του λαού στην ελεύθερη πρόσβαση σε σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αλεξανδρούπολη 11/9/23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου